Big Brother will discover…Cristina!

Ουάσινγκτον.
State Department.
31 Δεκέμβρη του 2009.
14:02 το μεσημέρι.
Aπόρρητο προς πρεσβεία ΗΠΑ στο Μπουένος Άιρες.
Θέμα: Η διαπροσωπικότητα των Κίρχνερ.

(Ακολουθεί μια πρόχειρη μετάφραση…)

«Οι αναλυτές της Ουάσινγκτον ενδιαφέρονται σχετικά με τη δυναμική των Αργεντίνων ηγετών, ιδιαιτέρως όσον αφορά την Κριστίνα και τον Νέστορ Κίρχνερ. (…) Έχουμε μία πολύ καλή εικόνα σχετικά με την προσωπικότητα του Νέστορ Κίρχνερ. Θα θέλαμε να αναπτύξουμε μια πιο σφαιρική εικόνα και για την Κριστίνα Κίρχνερ. (…) Θα ήταν ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε σχετική πληροφορία (…)

Α. Ψυχική κατάσταση και υγεία. (MENTAL STATE AND HEALTH)
1)  Πως χειρίζεται η Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρχνερ τα νεύρα και το άγχος;
2)  Πως επιδρούν στην συμπεριφορά της προς τους συνεργάτες-συμβούλους της και στην λήψη αποφάσεων;
3)  Σε τι ενέργειες προβαίνει αυτή ή/και οι συνεργάτες της προκειμένου να αντιμετωπίσει το άγχος; (…)
4)  Υπό ποιες συνθήκες είναι ικανή να το διαχειριστεί καλύτερα;
5)  Επιδρούν τα συναισθήματά της στην λήψη αποφάσεων και πως ηρεμεί στις περιπτώσεις που νοιώθει πιεσμένη;»

(…) Ακολουθούν ερωτήσεις παρομοίου ύφους για την ψυχολογική κατάσταση του Νέστορ Κίρχνερ, αν και πως η αρρώστια που έχει τον επηρεάζει (αν και αυτόν όπως λένε, τον «γνωρίζουν» καλά). Επιστρέφουμε στη νυν Πρόεδρο.

«Β. Πολιτικές απόψεις: (POLITICAL VIEWS)
1) Περί αντιμετώπισης ζητημάτων, η Κριστίνα Κίρχνερ έχει στρατηγική, συνολική σφαιρική εικόνα ή προτιμά τις κινήσεις τακτικής;
1)  Βλέπει τα πράγματα μονόπλευρα (άσπρα ή μαύρα) ή πιο μετριοπαθώς..;
2)  Λαμβάνει υπόψη την άποψη του Νέστορ Κίρχνερ ή προσπαθεί να επιδείξει στιβαρό πολιτικό ύφος;

Γ: Επαγγελματικά (ON THE JOB)
3)  Πως οργανώνουν την μέρα τους ο Νέστορ και η Κριστίνα Κίρχνερ; Σε ποιους τομείς αναλαμβάνει πρωτοβουλία ο ένας, και σε ποιους ο άλλος;»

Είναι βέβαια κατανοητό, πως για νά έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ψυχογραφήματος οι πληροφορίες που ζητούνται, τα περί πολιτικών που θα ακολουθηθούν, αποφάσεων που θα ληφθούν, πιθανών πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών ή διασπάσεων στο μέλλον, ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, κτλ. είναι ήδη γνωστά.

Η παρακολούθηση της προσωπικότητας ηγετών και σημαντικών παραγόντων σε κάθε κράτος είναι γνωστή και παλιά τακτική, τώρα όμως οι πληροφορίες που διαρρέουν δεν προέρχονται από αποχαρακτηρισμένα έγγραφα 30τίας με μαυρισμένα τα επίμαχα σημεία, αλλά ανθρώπους που επηρεάζουν αυτή την στιγμή τις τύχες δισεκατομμυρίων ανθρώπων και τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Χρειάζεται να πω ποιος έστειλε αυτό το μήνυμα στο Μπουένος Άιρες;
Η κυρία με τα μεγάλα κέρ…. που σήμερα μας ενημερώνει από τα παγκόσμια ΜΜΕ ότι είναι «έγκλημα» η διαρροή των διπλωματικών μηνυμάτων των βορειοαμερικανών διπλωματών και όχι η δράση της Ουάσινγκτον και των διπλωματών της που στοχεύει σταθερά στην πλήρη καταστρατήγηση κάθε έννοιας ατομικής και κοινωνικής ελευθερίας, στην διαστρέβλωση κάθε αλήθειας που δεν συμφέρει, στην υπόθαλψη κάθε μορφής αυτονομίας ή ανεξαρτησίας, στην υποστήριξη οποιουδήποτε μεσαιωνικού αντιπροοδευτικού καθεστώτος ανεξαρτήτως ιδεολογίας αρκεί να μας εξυπηρετεί.

Πιθανόν στην επόμενη διαρροή της Wikileaks να έχουμε και  έγγραφα με ερωτήσεις περί της ερωτικής ζωής του ζεύγους, αν ο Νέστορ ξενοκοίταζε κτλ… σταματώ εδώ γιατί ο Νέστορ Κίρχνερ πρόσφατα πέθανε και δεν χρειάζεται να ξεφτιλίζεται άλλο από τον τάρανδο-Big Brother του State Department επειδή έκανε το λάθος να εκλεγεί Πρόεδρος μιας κάποιας χώρας…

H πρεσβεία του Μπουένος Άιρες ήταν το μεγαλύτερο θύμα της χτεσινής διαρροής μέσω Wikileaks, όσον αφορά την Λατινική Αμερική. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και τα σχετικά με το πραξικόπημα στην Βενεζουέλα το 2002, στην Βολιβία το 2008, ενώ δεν έχει διαρρεύσει λέξη μέχρι τώρα για Κούβα και για Κολομβία. Ή έστω αντίστοιχο τηλεγράφημα με ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την προσωπικότητα άλλων, ναι, του «τρελού», του Chavez…

ΥΓ: Αν βρω χρόνο θα μεταφράσω ένα που διέρρευσε τον Ιούλιο του ’09 για την Ονδούρα, λίγες μέρες μετά το πραξικόπημα.

Advertisement

10 Σχόλια to “Big Brother will discover…Cristina!”

  1. Οξεία κουτσομπολίτιδα!!!
    Ερε τι μαθαινει κανεις οσο μεγαλωνει…
    Κι απο την άλλη, βγηκε και η λιστα με τους 100 σκεπτομενους του πλανητη… Αμα η πολλή σκεψη φέρνει αυτα τα αποτελεσματα, καλυτερα να μη σκεφτονται καθολου λεμε!…

  2. Global thinker o ΓΑΠ; Αφού τους εξυπηρέτησε όσο δεν πήγαινε τώρα του χτίζουν το «προφίλ» για τη «μεγάλη έξοδο» σε έναν διεθνή οργανισμό (μάλλον εντός του 2011).

    Βασικά δεν πρόκειται ακριβώς για οξεία κουτσομπολίτιδα, αλλά για την προσπάθεια των ΗΠΑ να ξέρουν πως μπορούν να πιέσουν κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους και μέχρι που μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο.
    Θυμήθηκα γράφοντας το άρθρο ότι στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’50 γνώριζαν τα πάντα για τον χαρακτήρα στρατηγών (πχ. Νικολόπουλο-Σπαντιδάκη), ήξεραν ότι η …ακοή και τα νεύρα του Καραμανλή έχουν επιδεινωθεί και κάτι τέτοια…
    Αντίστοιχες του χαρακτήρα που καταλαβαίνουν ότι έχουν απέναντί τους, είναι και οι πιέσεις τους στις όποιες διαπραγματεύσεις.

    Kαι κάτι νεότερο: κάποιοι -λίγοι- λένε στην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ να παραιτηθεί με αυτά τα απίστευτα που έχει διατάξει τους υφισταμένους της περί κατασκοπείας ξένων πολιτικών. Τώρα ο Λευκός Οίκος μας λέει ότι δεν συνέταξε αυτή τις διαταγές. Απλά …έχουν την υπογραφή της από κάτω.

  3. Είναι γεγονός ότι, προς το παρόν, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αργεντινή, είναι το μεγαλύτερο “θύμα” των διαρροών του Wikileaks στη Λατινική Αμερική. Αλλά δεν βρίσκω τίποτα το φοβερό, όσον αφορά τις “αποκαλύψεις” και απορώ, πραγματικά, με πομπώδεις χαρακτηρισμούς περί 11ης Σεπτεμβρίου της αμερικανικής διπλωματίας. Η Rodia κατά την άποψή μου, απολύτως εύστοχα με το “οξεία κουτσομπολίτιδα”, προσδιόρισε την ουσία των αποκαλύψεων ως προς την κάλυψή τους, το ρυθμό που αυτά δίνονται, τις αντιδράσεις κά.
    Τόσο όσον αφορά την «αγαπημένη» μας Cristina, όσο και για τους αξιωματούχους του ΟΗΕ όσο και των υπολοίπων, η συλλογή πληροφοριών είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη… για τις μυστικές υπηρεσίες. Χουανίτο αυτός είναι ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών, και οι μυστικές υπηρεσίες ετοίμασαν και το φάκελο για την Ελλάδα του ’50 και το παρέδωσαν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναλαμβάνει τη δράση και το squeeze. Μήπως αυτό σημαίνει κάτι από μόνο του; Ίσως δεν έχει άδικο ο Hugo Chavez που δηλώνει ότι κάποιος πρέπει να εξετάσει τη Χίλαρι για την πνευματική και ψυχική της αστάθεια και την καλεί να παραιτηθεί. Για την παραίτηση εννοώ.
    Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για το πραξικόπημα στην Ονδούρα, όπου ο Hugo Llorens, ο πρέσβης των ΗΠΑ, που όλοι μας σπεύσαμε να τον χρεώσουμε ως “ενορχηστρωτή”, και λόγω παρελθόντος, τελικά έκανε τη δουλειά του ως διπλωμάτης και έκθεσή του είναι απολύτως σαφής: “δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο στρατός, το Ανώτατο Δικαστήριο και το εθνικό Κογκρέσο συνωμότησαν για ένα παράνομο και αντισυνταγματικό πραξικόπημα εναντίον της εκτελεστικής εξουσίας”. Η έκθεση Llorens πετάχτηκε στα σκουπίδια και επιλέχτηκε η πολιτική της “καταδίκης” της κρίσης ενώ για μήνες το debate ήταν εάν θα χαρακτηριστεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πραξικόπημα ή όχι, κήρυξη που θα σήμαινε και συγκεκριμένα μέτρα από τις ΗΠΑ. Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά πόσο ρόμπα έγινε ο Ομπάμα κατά την τότε επίσκεψή του στη Μόσχα, που ερωτώμενος το είχε χαρακτηρίσει πραξικόπημα και ότι παρά τις διαφορές πολιτικής με το Mel οι ΗΠΑ στηρίζουν τον νόμιμο πρόεδρο της χώρας…
    Το πραξικόπημα “εξαφανίστηκε από τις ΗΠΑ σε τρία βήματα: επισήμως ποτέ δεν χαρακτηρίστηκε πραξικόπημα, ο Llorens επέστρεψε στο πόστο του με σαφείς εντολές να προωθήσει την ατζέντα των “ελεύθερων, δίκαιων και διαφανών εκλογών” και την προπαγάνδα για τη νομιμοποίησή τους, αγνοώντας όλα τα στοιχεία της νοθείας κλπ και τέλος με την εκστρατεία νομιμοποίησης της κυβέρνησης του Porfirio Lobo και την πλήρη αποκατάσταση της βοήθειας.
    Ποιοι ακριβώς αποφάσισαν την τακτική αυτή; Θα το μάθουμε ποτέ; Εκεί είναι η ουσία και μάλλον ο ορυμαγδός των αποκαλύψεων από το Wikileaks περισσότερο αποπροσανατολίζει. Η μισή αλήθεια πάντα είναι το χειρότερο ψέμα.

  4. Mε έσωσες από αρκετή δουλειά, αφού υποθέτω ότι μιλάς για τη μία -αρκετά μεγάλη- αναφορά που διέρρευσε και υποσχόμουν ότι θα κοιτάξω.

    Το πρωτόγνορο δεδομένο όσον αφορά τις διαρροές από τα Wikileaks είναι η προσβασιμότητά τους στον καθένα αλλά και το ότι αναφέρεται σε πολιτικούς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο. Μέχρι τώρα περιμέναμε λογοκριμένα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα μετά από δεκαετίες.
    Μας δίνουν πάντως μία πολύ καλή αίσθηση για το πως λειτουργεί και σήμερα η διεθνής διπλωματία (πχ. πόσο επιφανειακά αντιμετωπίζονται κάποια πολύ σοβαρά ζητήματα ή τι βάση δίνουν σε δήθεν προβλήματα που εξυπηρετούν τους σκοπούς τους – χαρακτηριστικό το μήνυμα από την πρεσβεία της Μπραζίλια προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον «πόλεμο κατά ης τρομοκρατίας»)

    Από την άλλη πλευρά, στην τελευταία παράγραφο έχεις απόλυτο δίκιο: για πολλά πραγματικά «καυτά» ζητήματα δεν υπήρξαν διαρροές, ενώ άλλα είναι μισά και αναπάντητα.

  5. Καταρχάς για να πω και κάποια θετικά πέθανα με το ‘Aγκελα «Τεφλόν» Μέρκελ. Απίθανο! Και εάν κάποτε το μαθαίναμε, δεν θα είχε το γέλιο που έχει τώρα.
    Όντως, είναι πρωτοφανές αυτό που εύστοχα σημειώνεις, ότι μαθαίνουμε scoop για να ενεργεία πολιτικούς.
    Η αίσθηση που αποκομίζω όσον αφορά τη διεθνή διπλωματία, είναι ότι λειτουργεί, κυρίως σε επίπεδο χάραξης πολιτικής στις «μεγάλες» χώρες, κάτω από τραπέζι και εκτός. Πλέον περισσότερο σημαντικοί είναι «εξωγενείς» παράγοντες -που δρουν ανοικτά πολλές φορές, πχ το παράδειγμα του κουβανού την καταγωγή τραπεζίτη, για την υπόθεση Couso, του Ισπανού εικονολήπτη που δολοφονήθηκε στο Ιράκ και η ισπανική δικαιοσύνη να προσπαθεί να δικάσει τρία αμερικανάκια- παρά οι εκλεγμένοι πολιτικοί υπάλληλοι. Ίσως αυτό που τόνισε ο Noam Chomsky στη συνέντευξή του στο Democracy Now, για Profound Hatred for Democracy on the Part of Our Political Leadership, είναι καίριο για την κατανόηση του ειδικού βάρους των διαρροών.
    Η διαρροή ή καλύτερα οι διαρροές που θα συνεχιστούν, προσωπικά μου προξενούν πολλά ερωτηματικά. Οκ, για Αφγανιστάν και Ιράκ, πιάνω ότι είναι ίσως και ξεκαθάρισμα. Αλλά αυτές; Νομίζω ότι το κλειδί για την αξιολόγηση των πληροφοριών είναι εάν έστω μπορέσουμε να βρούμε κάποια άκρη, ως προς το ποιος ή ποιοί, γιατί και γιατί τώρα. Κάποιες σκέψεις υπάρχουν, αλλά προσωπικά δεν είμαι σίγουρη για τίποτα. Μόνο απορώ πως τα αμερικανάκια δεν έδειξαν την Κίνα ήδη, που έτσι κι αλλιώς την κατηγορούν και στα Wikileaks αλλά και ανοικτά για κυβερνοπόλεμο.

  6. Θέτεις ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, αυτό των επιλεκτικών διαρροών. Είναι κάτι που μάλλον θα μάθουμε μετά από πολύ καιρό.
    Προς το παρόν, κάτι άλλο σημαντικό που αναδεικνύεται από την υπόθεση Wikileaks, είναι ότι επιβεβαιώνονται οι χειρότερες καχυποψίες μας για την βορειοαμερικάνικη (και όχι μόνο) ηγεσία. Είναι μια τρανή απόδειξη δοσμένη μάλιστα από τους ίδιους ότι το σύστημά τους είναι τελείως διεφθαρμένο και σαπισμένο. Ότι όλα παίζονται «κάτω» από το τραπέζι όπως λες. Άλλο να το ξέρεις ότι γίνεται και άλλο να ξεμπροστιάζεται με τέτοιο τρόπο.

    Υποπτεύομαι πάντως ότι, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, τέτοιου είδους αποκαλύψεις, αντί να μετατραπούν σε ένα πολύ δυνατό εργαλείο-κίνητρο συνειδητοποίησης, οργής και κινητοποίησης, θα ξεχαστούν μέσω του απονευρωμένου και απαξιωμένου τρόπου προβολής τους από τα μεγάλα ΜΜΕ, κάτι που ήδη γίνεται από την πρώτη ημέρα των διαρροών.

    Το τεφλόν είναι πιστεύω εξαιρετικός χαρακτηρισμός για την ροδομαγουλίτσα του Φρουρίου Ευρώπη. Οι συνεργάτες του τεφλόν πάντως, είχαν μια αντίδραση του στυλ «και τώρα πως θα μιλάμε με τις ΗΠΑ» σε μια λογική αντίστοιχη με αυτή που υπήρξε στην Ουάσινγκτον: δεν είναι το πρόβλημα αυτά που κάνουμε, είναι ότι ίσως διαρρεύσουν.

    Η Παραγουάη ζητά εξηγήσεις για το αντίστοιχο big brother που στήθηκε εκεί στις εκλογές του 2008. Ζητάγανε πληροφορίες ακόμα και για την ίριδα του ματιού του Λούχο. Πάντα άτυχος ο παπάς…

    Σε ένα άλλο μήνυμα περιγράφονται οι σπιουνιές του πρέσβη των ΗΠΑ στη Βραζιλία το 2005 ο οποίος προσπαθεί να βάλει στο μυαλό ενός στρατηγού (τον οποίο πάντως η πρεσβεία δεν εκτιμά και ιδιαίτερα) ότι η Βενεζουέλα στερεί από την Βραζιλία την δυνατότητα να ηγηθεί σε περιφερειακό και οικονομικό επίπεδο στην περιοχή. Άλλο ένα από τα πάμπολλα επεισόδια στην προσπάθεια απομόνωσης της Βενεζουέλας.

  7. Μμμ. Σπιουνιές ή όχι η Βραζιλία την έχει τη δόση της και με τη Βενεζουέλα. Οι κοντρίτσες δεν λείπουν. Και η συμβολή της Βραζιλίας στο σχηματισμό μπλοκ, «κακών» και «καλών» παιδιών, με αυτή στο κέντρο ως «γεφυροποιός» δεν ειναι και μικρή.

    Υπάρχει μία ακόμη διάσταση σε ότι βγαίνει από τα Wikileaks. Μεγάλο μέρος τους ειναι μεταφορά από διπλωματικές επαφές και εκτιμήσεις. Οι διπλωματικές εκτιμήσεις έχουν τόση αξία όσο και οι υποκείμενες πληροφορίες που προσπαθούν να εκμαιεύσουν. Δεν είναι λίγες οι φορές που τελικά οι υποκείμενες πληροφορίες είναι εσκεμμένα παραπλανητικές ή ανακριβείς. Ακριβώς επειδή ένας διπλωμάτης θέτει ένα ζήτημα που ενδεχομένως δεν υφίσταται ή ότι αποτελεί μόνο μέρος της αλήθειας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτου του είδους είναι οι «πληροφορίες» για το Ιράν και πολύ περισσότερο για τη στάση των υπολοίπων αραβικών κρατών.

    Αλήθεια ήξερες ότι ο Εβο, έχει καρκίνο στη μύτη; Ούτε ο Εβο. Πήγε λοιπόν Δευτέρα απόγευμα στο γιατρό, σιγουρεύτηκε και έβγαλε διάψευση. Αυτό εννοώ για εκτιμήσεις.

    Μία ακόμη διάσταση είναι ο ρόλος των ΜΜΕ και ο χειρισμός τους. Με την ίδια ευκολία που αποκαλύπτουν σήμερα τα τηλεγραφήματα για την «διπλωματία» των ΗΠΑ με την ίδια ευκολία και χωρίς αιδώ, με σεντονιάδες στηρίζουν χρόνια την πολιτική αυτή, ως «εφικτή».
    Πχ θέματα Λατινικής Αμερικής από τo Wikileaks τα χειρίζεται η El Pais. Αν είναι δυνατόν! Μιλάμε για εφημερίδα που έχει συγκεκριμένη ατζέντα ειδικά για την περιοχή.
    Μεγάλο θέμα. Δεν είναι της παρούσης όμως.

  8. Ανάμεσα στα 2080 απόρρητα έγγραφα εκ της «συλλογής» του Wikileaks που έχουν σταλεί από την Κούβα μόνο ένα έχει δοθεί στη δημοσιότητα, από την εφημερίδα El Pais. Και αυτό μάλλον είναι ευνοϊκό προς την Κούβα, αφού διαβεβαιώνει (υπογραμμένο από τον επικεφαλής του γραφείου υποθέσεων των ΗΠΑ στην Αβάνα) πως δεν έχει αλλάξει τίποτα σημαντικό (το Φεβ. 2009) σχετικά με την ασφάλεια που παρέχεται στο νησί σε προσωπικό και εγκαταστάσεις που συνδέονται με βορειοαμερικανικά συμφέροντα, κάποιες διαδηλώσεις που έγιναν ήταν ειρηνικές και συνδέονταν κυρίως με ιστορικές επετείους και όχι με αντιαμερικανικές (αντι-ΗΠΑ) εκδηλώσεις και ότι οι κουβανικές υπηρεσίες ασφαλείας ήταν «επαρκείς» στην αντιμετώπιση των «διαφωνούντων»-τρομοκρατών.
    Από αυτό το τελευταίο πιάστηκε η ισπανική «προοδευτική» εφημερίδα για να κατασκευάσει ολόκληρο ευφάνταστο σενάριο που ούτε λίγο ούτε πολύ περιγράφει ότι Κουβανοί πράκτορες λύνουν και δένουν στη Βενεζουέλα, έχοντας άμεση πρόσβαση ακόμα και στον πρόεδρο Τσάβες, και εργάζονται από κοινού με βενεζολάνουν συναδέρφους τους κατά των συμφερόντων των ΗΠΑ στην περιοχή!

    Βλ. σχετικά Cubadebate

  9. Σχετικά με τα έγγραφα που αφορούν τη Βενεζουέλα και τον «κουβανικό δάχτυλο» αναφέρεται και η Eva Golinger:

    WIKILEAKS IN VENEZUELA: ESPIONAGE, PROPAGANDA AND DISINFORMATION

  10. Τελικά υπάρχει λοιπόν κάποιο υλικό για Κούβα…

    Η El Pais έχει κατά καιρούς τσουβαλιάσει όλο τον κόσμο, έχει αναφέρει π.χ. ότι η ΕΤΑ έχει επαφές με την Βενεζολάνικη κυβέρνηση κτλ.
    Η κλασσική τακτική να ρίχνεις στο ίδιο τσουβάλι άπαντες «κακούς» σε μία λογική αμάσητων πληροφοριών που δεν θα αξιολογήσουν οι αναγνώστες, προκειμένου μάλιστα μετά να χρησιμοποιηθούν και ως «αποκαλύψεις»…
    Όπως αναφέρει και η mrsbishop όμως έχει κάτι σαν «συγκεκριμένη ατζέντα» για την Λατινική Αμερική που υπαγορεύεταια από τα συμφέροντα που στηρίζει (και τη στηρίζουν). Σε μερικά κειμενά της αν πιστέψεις αυτά που γράφονται για τον Τσάβες θα νομίζεις ότι είναι τόσο «επικίνδυνος» όσο ήταν ο Γκεβάρα, μιλάμε για τέτοιο επαναστάτη.

    Καρκίνο ο Έβο; Όπως τότε που είχε αρρωστήσει ο Κάστρο και τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ μας τον έβγαζαν πεθαμένο, είχαν τρελαθεί από την χαρά τους με πρώτο τον Τζορτζ Μπους Τζούνιορ (μας λείπεις! χαχα)


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: